Τα μέρη του ζώου που έχουν λιγότερο λίπος, θέλουν μεσαίου όγκου κόκκινα κρασιά.
Ακολουθώντας τον γενικό κανόνα τα λευκά κρέατα ταιριάζουν με τα λευκά κρασιά. Ανάλογα όμως με τον τρόπο μαγειρέματος αυτό μπορεί να ανατραπεί και να έχουμε ωραίο πάντρεμα λευκού κρέατος με ροζέ ή ακόμα και κόκκινων κρασιών.
Από τα λευκά κρέατα το κοτόπουλο έχοντας λιγότερα λιπαρά συνδυάζεται καλύτερα με κρασιά έως μεσαίου όγκου, ενώ το χοιρινό μπορεί να συνδυαστεί ακόμη και με πλούσια κόκκινα κρασιά.