Κάποια είδη ψαριού όπως ο τόνος μπορούμε να τα συνδυάσουμε με κόκκινο ελαφρού σώματος κρασί.
Στα αφρόψαρα ανήκουν ο γαύρος, η σαρδέλα, ο κολιός, το σκουμπρί κ.α. Τα ταιριάζουμε με φρέσκα λευκά κρασιά, χωρίς βαρέλι.
Ακολουθώντας κι εδω τον γενικό κανόνα τα ψάρια ταιριάζουν με τα λευκά κρασιά. Ανάλογα όμως με το είδος, το μέγεθος και τη λιπαρότητα του ψαριού καθως και τον τρόπο μαγειρέματος, αυτό μπορεί να ανατραπεί και να έχουμε ωραίο πάντρεμα ψαριού με ροζέ ή ακόμα και ελαφρού σώματος κόκκινων κρασιών χωρίς βαρέλι.