Kanonkop Paul Sauer Stellenbosch 2017

Kanonkop Paul Sauer Stellenbosch 2017, ένα κρασί από την Νότια Αφρική και τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon  74%, Cabernet Franc 17% και Merlot 9%.  Από 30χρονα αμπέλια, φυτεμένα σε γρανιτικά εδάφη. Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί. Στη μύτη έντονα αρώματα από cassis, δαμάσκηνα, βανίλια, γαρύφαλλο και νότες κέδρου. Στο στόμα, κύματα από βελούδινα φρούτα με συμπυκνωμένες γεύσεις ντομάτας, μαύρων και κόκκινων φρούτων με καθαρότητα, βάθος, φρεσκάδα, λεπτόκοκκες τανίνες και μακρά, κομψή επίγευση.

62,50

Εξαντλημένο

SKU: chateau-latour-martillac-cru-classe
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί. Στη μύτη έντονα αρώματα από cassis, δαμάσκηνα, μπαχαρικά και νότες κέδρου. Στο στόμα, κύματα από βελούδινα φρούτα με συμπυκνωμένες γεύσεις ντομάτας, μαύρων και κόκκινων φρούτων με καθαρότητα, βάθος, φρεσκάδα, λεπτόκοκκες τανίνες και μακρά, κομψή επίγευση.

Οινοποίηση

Cabernet Sauvignon  74%, Cabernet Franc 17% και Merlot 9%. Από 30χρονα αμπέλια, φυτεμένα σε γρανιτικά εδάφη. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε τσιμεντένιες ανοικτές δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 29oC, με διαβροχή 5 ημερών (επαφή με τα στέμφυλα) και 2ωρη ανακύκλωση του μούστου.
pH 3,46 – Ολική οξύτητα 6,3 g/l – Υπολειμματικά σάκχαρα: 2,8 g/l

Ωρίμαση

Για 18-25 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-25 χρόνια.

Βαθμολογία

 Jancis Robinson 18.0, Tim Atkin.98, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.4