Chateau Margaux (Premier Grand Cru Classé)

Το Chateau Margaux Pauillac (Premier Grand Cru Classé) έχει μια εξαιρετική ικανότητα εξέλιξης. Με τα χρόνια αναπτύσσει αξιοσημείωτη φινέτσα, αρωματική πολυπλοκότητα και παρουσία στο στόμα. Από Cabernet Sauvignon, Merlot  και Cabernet Franc.  Τα κρασιά έχουν αποκτήσει μπουκέτο αρωμάτων από αρώματα φραγκοστάφυλου, βατόμουρου, μολύβι, κέδρο και ορυκτότητα που του προσδίδουν μια αίσθηση αριστοκρατικής αίσθησης που το Pauillac δίνει. Στο στόμα θα βρείτε ισορροπία, με σχεδόν τέλεια οξύτητα που δίνει φρεσκάδα και ένταση.

0,00

SKU: chateau-Margaux
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, , ,
Αλκοόλ
Σοδειά, ,
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Έχει μια εξαιρετική ικανότητα εξέλιξης. Με τα χρόνια αναπτύσσει αξιοσημείωτη φινέτσα, αρωματική πολυπλοκότητα και παρουσία στο στόμα. Από Cabernet Sauvignon, Merlot  και Cabernet Franc.  Τα κρασιά έχουν αποκτήσει μπουκέτο αρωμάτων από αρώματα φραγκοστάφυλου, βατόμουρου, μολύβι, κέδρο και ορυκτότητα που του προσδίδουν μια αίσθηση αριστοκρατικής αίσθησης που το Pauillac δίνει. Στο στόμα θα βρείτε ισορροπία, με σχεδόν τέλεια οξύτητα που δίνει φρεσκάδα και ένταση.

Οινοποίηση

Cabernet Sauvignon, Merlot και Cabernet Franc. Χειροκίνητη συγκομιδή και αυστηρή επιλογή ρογών. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε δρύινες μεγάλες δεξαμενές (Foudres) σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, με διαβροχή.

Ωρίμαση

Σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίπου 24 μήνες. Το κρασί περνά επίσης μερικούς μήνες στην φιάλη.
Το 2000 μπορεί να παλαιώσει για 35-40 χρόνια ακόμα,
το 2003 μπορεί να παλαιώσει για 20-25 χρόνια ακόμα και
το 2004 μπορεί να παλαιώσει για 25-30 χρόνια ακόμα

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17 (2004) – 17 (2003) – 18+ (2000), Falstaff.100 (2000), Robert Parker The Wine Advocate.99 (2000), Wine Searcher avg.96, Vivino 4.7 (2003-4) 4.8 (2000)