Comm GB Burlotto Barolo Monvigliero 2012
Comm GB Burlotto Barolo Monvigliero 2012. Nebbiolo 100%. Από το κεντρικό αμφιθέατρο του λόφου στο Monvigliero, κοντά στο Verduno, το βορειότερο cru αμπελοτόπι του Barolo. Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Έντονο και αισθησιακό άρωμα από τριαντάφυλλα, βιολέτες, κόκκινα μούρα, κεράσια και μπαχαρικά. Στο στόμα, ανάλαφρo, φρέσκο, αιθέριο, καθάριο, φρουτώδες, με γυαλισμένες τανίνες και πολύ μακρά επίγευση.
569,00€
Σε απόθεμα
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Comm. G.B. Burlotto |
Περιοχή | Barolo DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2012 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Έντονο και αισθησιακό άρωμα από τριαντάφυλλα, βιολέτες, κόκκινα μούρα, κεράσια και μπαχαρικά. Στο στόμα, ανάλαφρo, φρέσκο, αιθέριο, καθάριο, φρουτώδες, με γυαλισμένες τανίνες και πολύ μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Nebbiolo 100%. Από το κεντρικό αμφιθέατρο του λόφου στο Monvigliero, κοντά στο Verduno, το βορειότερο cru αμπελοτόπι του Barolo. Χειρονακτικός τρύγος, πάτημα με τα πόδια ολόκληρο το τσαμπί σε ανοιχτές γαλλικές δρύινες δεξαμενές όπου γίνεται η αλκοολική ζύμωση με διαβροχή 60 ημερών με έλεγχο θερμοκρασίας και καταβυθισμένο καπέλο.
Ωρίμαση
Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια Slavonian και Allier των 35-50 εκατολίτρων και παραμονή για περίπου 3 χρόνια. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα. Παραμονή στην φιάλη για τουλάχιστον 9 μήνες.
Mπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.5, Falstaff.97, Wine Searcher avg.95, Vivino 4.5

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.
