Comm GB Burlotto Barolo Acclivi 2018

Comm GB Burlotto Barolo Acclivi 2018. Nebbiolo 100%. Από τους αμπελώνες του οινοποιείου στο Verduno: Monvigliero, Neirane και Rocche Olmo. Στιλιστικά, ότι πιο κοντά στο Monvigliero. Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη όμορφα αρώματα από βατόμουρο,  κεράσι και μπαχαρικά. Στο στόμα, κομψό, φρέσκο ​​φρούτο βατόμουρου με τανίνες που δεν ενοχλούν. Φανταστική ισορροπία και φρεσκάδα με μακρά επίγευση.

280,00

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)
SKU: comm-gb-burlotto-barolo-Aclivi-2018
Βάρος1,6 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Στιλιστικά, ότι πιο κοντά στο Monvigliero, Ειδικά η χρονιά του 18. Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη όμορφα αρώματα από βατόμουρο, κεράσι, ροδοπέταλα και λεβάντα καθώς και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα, κομψό, φρέσκο ​​φρούτο (κεράσι και μικρά κόκκινα και μωβ μούρα) με τέλεια ενσωματωμένες τανίνες. Φανταστική ισορροπία και φρεσκάδα με μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Nebbiolo 100%. Από τους αμπελώνες του οινοποιείου στο Verduno: Monvigliero, Neirane και Rocche Olmo.  Χειρονακτικός τρύγος, αποβοστρύχωση και ο μούστος μεταφέρεται με τη βαρύτητα σε ανοιχτές γαλλικές δρύινες δεξαμενές όπου γίνεται η αλκοολική ζύμωση. Κατά τη διάρκεια της διαβροχής, εκτελούνται καθημερινά λεπτή άντληση και διάτρηση, με έλεγχο θερμοκρασίας.

Ωρίμαση

Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια Slavonian και Allier των 35-50 εκατολίτρων και παραμονή  για περίπου 20 έως 33 μήνες. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα. Παραμονή στην φιάλη για τουλάχιστον 9 μήνες.

Mπορεί να παλαιώσει για 15-20 χρόνια.

Βαθμολογία

Falstaff.95, Wine Spectator.96, Kerin O’Keefe.96, Wine Advocate.95, Wine Searcher avg.94, Vivino 4.2

Wine Enthusiast / Kerin O’Keefe  96 pt
2018 Vintage Tasted: Mar 2022
Rose, new leather, tilled earth and red forest berry aromas emerge from the glass on this fragrant, lovely red. Elegantly structured, the focused, savory palate features cinnamon, star anise and crushed mint that accent a core of juicy red cherry and crushed strawberry. Taut, refined tannins and bright acidity provide great balance and tension. It’s already drinking beautifully and will evolve for years. Drink 2023–2033. Kerin O’Keefe, kerinokeefe.com,
Wine Advocate 95 pt
2018 Vintage Tasted: Jun 2022
The 2018 Barolo Acclivi is savory in character with crushed stone, dark herb and blackcurrant. This wine represents a blend of fruit from Verduno, including old vines in Monvigliero, Neirane, Bocato and Rocche dell’Olmo. There is a special softness and silkiness to the Acclivi that we see in this vintage just as we have seen it in past editions. 2024-2046. Monica Larner, Wine Advocate
Vinous Antonio Galloni 92 pt
2018 Vintage Tasted: Nov 2021
The 2018 Barolo Acclivi is a Verduno blend from Monvigliero, Neirane and Rocche Olmo. Creamy and layered in the glass, with terrific persistence and fine balance, the Acclivi is an absolute delight in 2018. Red/purplish berry fruit, rose petal, spice, lavender and macerated cherry build nicely over time. The Acclivi is sometimes overlooked in this range, which is a shame as it is a terrific wine. Drinking window: 2026 – 2038