Domaine Hubert Lignier Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Seuvrees

Domaine Hubert Lignier Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Seuvrees. Pinot Noir 100% από αμπέλια που φυτεύτηκαν μεταξύ των ετών 1938 και 1966 με έκταση 10 στρεμμάτων, ακριβώς κάτω από τον Grand Cru αμπελώνα Mazoyères. Το χρώμα είναι ρουμπίνι με βαθυκόκκινες ανταύγες. Στην μύτη αρώματα από σκούρα μούρα, παιώνιας, γλυκών μπαχαρικών, νότες βοτανικότητας και γης. Στο στόμα, πλούσιο, με απαλές τανίνες, μεταξένια υφή και ευχάριστη αλμυρότητα και φρεσκάδα που καταλήγει σε μακρά επίγευση.

92,00

Σε απόθεμα

SKU: domaine-henri-richard-gevrey-chambertin-aux-corvees-2
Βάρος1,6 κ.
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (Φτερωτό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Το χρώμα είναι ρουμπίνι με βαθυκόκκινες ανταύγες. Στην μύτη αρώματα από σκούρα μούρα, έδαφος δάσους και ελαφριά αρώματα καπνού. Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα, πολύ καλό βάθος γεύσης με ζουμερή υφή, εκλεπτυσμένες τανίνες και άφθονη φρεσκάδα που καταλήγει σε μακρά πικάντικη επίγευση.

Οινοποίηση

Pinot Noir 100%, από αμπέλια που φυτεύτηκαν μεταξύ των ετών 1938 και 1966 με έκταση 10 στρεμμάτων, ακριβώς κάτω από τον Grand Cru αμπελώνα Mazoyères.  Οινοποίηση με ολόκληρο τσαμπί κατά 30. Προζυμωτική εκχύλιση  αυθόρμητη ζύμωση και διαβροχή σε δρύινες δεξαμενές.

Ωρίμαση

Σε δρύινα βαρέλια, για 16-18 μήνες σε δρύινα βαρέλια.
Θα συνεχίζει να βελτιώνεται για 8-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Jasper Morris – Inside Burgundy.90-93, Antonio Galloni-Vinous.90-92.pt,  Wine Searcher.91 Avg, Vivino 4.2 Avg