Καρίμαλη Φιλόσοφος 2008

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Ρουμπινί ζωηρό χρώμα. Η οινοποίηση με τις γηγενείς, άγριες ζύμες, οι οποίες δημιουργούνται στις μοναδικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της Ικαρίας και η παλαίωση σε δρύινα βαρέλια προσφέρουν δυνατό σώμα, πλούσια γεύση και έναν φυσικά υψηλόβαθμο, σε αλκοόλη, οίνο.

Οινοποίηση

Φωκιανό 50%, Μανδηλαριά 50%. Εκχύλιση 5 ημερών στους 20° C σε αντιοξειδωτικό περιβάλλον. Η ζύμωση γίνεται φυσικά με τις γηγενείς, άγριες ζύμες.

Ωρίμαση

Παραμονή με τις οινολάσπες για 16 μήνες και παλαίωση για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια 225L. Ακολουθεί 6 μήνες διαύγαση σε ανοξείδωτη δεξαμενή και μετά παραμονή σε φιάλη με φυσικό φελλό.
Μπορεί να παλαιώσει για 8-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Vivino 4.4 (Μικρό δείγμα)

15,10

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΠουλερικά, (Κόκκορα ή κοτόπουλο κοκκινιστό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Ψάρια, (Τόνο φιλέτο), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)