Καρίμαλη Φιλόσοφος 2008
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ρουμπινί ζωηρό χρώμα. Η οινοποίηση με τις γηγενείς, άγριες ζύμες, οι οποίες δημιουργούνται στις μοναδικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της Ικαρίας και η παλαίωση σε δρύινα βαρέλια προσφέρουν δυνατό σώμα, πλούσια γεύση και έναν φυσικά υψηλόβαθμο, σε αλκοόλη, οίνο.
Οινοποίηση
Φωκιανό 50%, Μανδηλαριά 50%. Εκχύλιση 5 ημερών στους 20° C σε αντιοξειδωτικό περιβάλλον. Η ζύμωση γίνεται φυσικά με τις γηγενείς, άγριες ζύμες.
Ωρίμαση
Παραμονή με τις οινολάσπες για 16 μήνες και παλαίωση για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια 225L. Ακολουθεί 6 μήνες διαύγαση σε ανοξείδωτη δεξαμενή και μετά παραμονή σε φιάλη με φυσικό φελλό.
Μπορεί να παλαιώσει για 8-10 χρόνια.
Βαθμολογία
Vivino 4.4 (Μικρό δείγμα)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16-18°

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Καρίμαλη Οινοποιείο |
Περιοχή | Ικαρία ΠΓΕ, Νησιά Αιγαίου |
Ποικιλίες | Μανδηλαριά (ΜαυροΚουντούρα), Φωκιανό |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2008 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Πουλερικά, (Κόκκορα ή κοτόπουλο κοκκινιστό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Ψάρια, (Τόνο φιλέτο), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |