Καρίμαλη Οινοποιείο
Οινοποιείο Καρίμαλη
Το κτήμα έχει συνολική έκταση 50 περίπου στρεμμάτων. Σε διαφορετικές τοποθεσίες υπάρχουν ελιές, φρουτόδεντρα και λαχανόκηπος και μικρή φάρμα ζώων και πουλερικών. Όλες οι καλλιέργειες και οι γεωργικές δραστηριότητες είναι πιστοποιημένες σε οργανισμό βιολογικής γεωργίας.
Ο αμπελώνας έχει έκταση 15 στρέμματα και είναι φυτεμένος με τοπικές ποικιλίες αμπελιών όπως οι κόκκινες Ρετενό, Κούντουρο (Μαντηλαριά), Φωκιανό και οι λευκές Μπεγλέρι και Ασύρτικο. Η οικογένεια Καρίμαλη, βάσει των αρχείων που κατέχει, καλλιεργεί αμπέλια και παράγει κρασί επί τουλάχιστον 5 αιώνες. Ο αμπελώνας άρχισε να ξαναφυτεύεται σταδιακά από το 1993.
Το οινοποιείο δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Καρίμαλη και την σύζυγό του Ελένη, όταν επέστρεψαν στον τόπο καταγωγής τους, για να ασχοληθούν με την γη των προγόνων τους, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας.
.
Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων