Μικροκλίμα Παπαιωάννου 2006

Νεμέα

Γευστικά χαρακτηριστικά

Χρώμα βαθύ, ρουμπινί. Μύτη με πυκνά  αρώματα κόκκινων φρούτων και αρώματα μπαχαρικών (μοσχοκάρυδο και πιπέρι). Στο στόμα, γλύκα από το αλκοόλ, όμορφα ενσωματωμένες τανίνες, ισορροπούν με την  οξύτητα και το σώμα, μακρά βελούδινη επίγευση.

Οινοποίηση

Αγιωργίτικο 100%, από επιλεγμένο κομμάτι του αμπελώνα με παλαιά κλήματα. Κλασική ερυθρή οινοποίηση, με μακράς διάρκειας εκχύλιση.

Ωρίμαση

Για 20 μήνες σε δρύινα βαρέλια και 12 μήνες στην φιάλη.
Στα καλύτερα του τώρα, μπορεί να παλαιώσει για 3-5 χρόνια ακόμα.

Βαθμολογία

 Vivino 4.4

36,50

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)