Αγιωργίτικο

Αγιωργίτικο

Είναι το κύριο σταφύλι της μεγαλύτερης ενιαίας ζώνης σταφυλιού στην Ελλάδα την Νεμέα. Εχει φυτευτεί και σε άλλες περιοχές στην Πελοπόννησο, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα όπως Δράμα, Καβάλα κ.λ.π

Το Αγιωργίτικο είναι μια ερυθρή ποικιλία αμπέλου, εξαιρετικά ευπροσάρμοστη που μπορεί να δώσει διαφορετικού στυλ κρασιών, από δροσιστικά ροζέ, έως γλυκά. Ωστόσο, τα πιο γνωστά στυλ κρασιών από αγιωργίτικο είναι δύο: τα νεαρά, ξηρά κόκκινα δεξαμενής και τα κόκκινα που έχουν ωριμάσει σε βαρέλι, τουλάχιστον για ένα χρόνο, απαραίτητη προυπόθεση για να πάρει την ανώτερη Ονομασία Προέλευσης ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ.

Το Αγιωργίτικο χαρακτηρίζεται από τις γεύσεις των σκούρων φρούτων και από τις βελούδινες τανίνες του. Ταλαιπωρημένο από πολλούς με μεγάλες αποδόσεις και χύμα διακίνηση, προσπαθεί να βρει τον δρόμο του, κυρίως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της ζώνης, όπου μακριά από ιώσεις αποδίδει καλύτερα.

Το Αγιωργίτικο επίσης, συνδυάζεται αρμονικά με το Cabernet Sauvignon παίζοντας τον ρόλο του merlot στο blend.

Βλέπετε 1–6 απο 15 αποτέλεσματα