Pedro Parra Imaginador Cinsault

Pedro Parra Imaginador Cinsault 100%. Σκούρο ρουμπινί, με μοβ ανταύγες. Στην μύτη αρώματα από κόκκινα φρούτα και ορυκτές νότες. Στο στόμα βελούδινο , με ευγενικές τανίνες, πολύ ισορροπημένο, με όμορφη οξύτητα και μακρά επίγευση.

17,50

ADD CASE(1 x 6)
SKU: pedro-parra-imaginador-cinsault
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Σκούρο ρουμπινί, με μοβ ανταύγες. Στην μύτη αρώματα από κόκκινα φρούτα (raspberries, strawberries) ανθικές και ορυκτές νότες. Στο στόμα βελούδινο, με ευγενικές ζουμερές τανίνες, πολύ ισορροπημένο, με όμορφη οξύτητα και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Cinsault 100%. Από 4 οικόπεδα στο πάνω μέρος των λόφων σε γρανιτικά εδάφη. Η ηλικία των αμπελιών είναι 45-70 ετών. Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με 100% ολόκληρο τσαμπί, ζύμωση με γηγενείς ζύμες, σε τσιμεντένιες και ανοιχτές ανοξείδωτες δεξαμενές με διαβροχή 20 ημερών.

Ωρίμαση

Παραμονή για 12 μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές και μεγάλα δρύινα βαρέλια Foundres. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα και με χαμηλή θείωση και παραμονή 8 μήνες στην φιάλη

Βαθμολογία

Patricio Tapia – Descorchados.91, Tim Atkin.93, James Suckling.93, Wine Searcher avg.92, Vivino 3.9

James Suckling 93 points

“A delicious and tangy cinsault full of wild raspberries, strawberries, flowers and a white sesame note. Chalky tannins are fully dissolved on the ethereal, medium-bodied palate with a nimble, peppery finish. Full of energy, finesse and drinkability here. Enjoy now. 100% whole clusters.”

Robert Parker The Wine Advocate 94 points (2021)

“The 2021 Imaginador was produced with Cinsault from five vineyards on granite soils in Guarilihue. It fermented with 100% full clusters and indigenous yeasts at low temperatures for 15 days, with 12 days of maceration, and matured in oak and concrete vats for 11 months. The first thing that came to my mind when I put my nose in the glass was Bruja de Rozas!, the entry-level wine from Comando G! It’s a blend of the leftovers from the other Cinsault wines, perfumed, floral, aromatic, expressive, where Parra looks for finesse (and he got it!). They are all pale, there’s no extraction, no pigeage, no remontage, only the cap gets wet, and the result is stunning. The palate is light to medium-bodied, the tannins are super fine and the wine is ethereal, elegant, tasty and long, clean and pure. 18,000 bottles produced. It was bottled in February 2022.”