Ράμνιστα Κυρ Γιάννη

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Σκούρο ρουμπινί. Στην μύτη, αρώματα φράουλας, βανίλιας και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα, όγκος και πλούτος όπου τα αρώματα της δρυός ισορροπούν με την ευχάριστη οξύτητα και την φρουτώδη επίγευση του κρασιού.

Οινοποίηση

Ξινόμαυρο 100%. Προζυμωτική εκχύλιση 6 ημερών. Οι θερμοκρασίες ζύμωσης των δεξαμενών δεν ξεπερνούν τους 25°C, ενώ το 70% της πρώτης ύλης ζυμώνει σε κλασικούς οινοποιητές και το 30% σε ανοιχτές δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτόματο έμβολο (pigeage). Το 20% του κρασιού πραγματοποιεί τη μηλογαλακτική ζύμωση στα βαρέλια.

Ωρίμαση

Σε δρύινα βαρέλια για 18 μήνες. Τα βαρέλια είναι γαλλικής και, σε μικρότερο ποσοστό, αμερικάνικης ξυλείας με 25% νέο ξύλου και 25% βαρέλια 500 λίτρων.
Η Ράμνιστα μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Decanter 90 (2013), Jancis Robinson 17.0 (2010),
Wine Searcher avg. 90 (2010 & 2013), Vivino 3.7

Από: 16,60

Εκκαθάριση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά , , ,
Φιάλη ,
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)