Αργυρός Κτήμα Σαντορίνη Κάθετη 4 φιάλες 2014 2015 2016 & Ευδαίμων2016
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Μια μεγάλη και σπάνια κάθετη συλλογή. Δείτε πως εξελίσσεται η κάθε χρονιά.
Οινοποίηση
Σταφύλια από αμπελώνες ηλικίας κατά μέσο όρο 150 ετών. Κλασσική λευκή οινοποίηση.
Ωρίμαση
Στο Κτήμα Αργυρού, το 20% του κρασιού ωριμάζει για 6 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 500 λίτρων. Ο Ευδαίμων παραμονή με τις οινολάσπες για το 75% του κρασιού για 30 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ ταυτόχρονα το 25% του κρασιού σε γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες και στην συνέχεια σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0 (2013 & 2014), Jancis Robinson 18.0 (2015), Decanter.97 (Ευδαίμων 2016)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή τους.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 7 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Αργυρού κτήμα |
Περιοχή | Σαντορίνη ΠΟΠ |
Ποικιλίες | Ασύρτικο |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 |
Φιάλη | 5x750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό) |