Γαβαλά Enalia Σαντορίνη

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα λαμπερό χρυσοκίτρινο. Στη μύτη αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων και εσπεριδοειδών, που πλαισιώνονται από την ορυκτότητα του τόπου. Στο στόμα γεμάτο, λιπαρό σώμα με υψηλή οξύτητα και ελαφρά τανικότητα. Μακρά ορυκτή επίγευση.

Οινοποίηση

Ασύρτικο 100% από αμπελώνα μεγαλύτερο των 120 χρόνων, από τις περιοχές του Πύργου και του Μεγαλοχωρίου. Οινοποίηση με ολόκληρο το τσαμπί, σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενες συνθήκες, χωρίς προσθήκη ζυμών.
pH 2,99 – Οξύτητα 7,4 g/l –  Υπολ. Σάκχαρα 4,00 g/l.

Ωρίμαση

Για 16 μήνες με τις φίνες οινολάσπες του σε ανοξείδωτες δεξαμενές και 18 μήνες  στην φιάλη.
Πίνεται τώρα και στα επόμενα 5-10 χρόνια.

Βαθμολογία

 Robert Parker – The Wine Advocate.93, Wine Searcher avg.-,  Vivino –

49,60

Εξαντλημένο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό, Αρνί φρικασέ)