Γαβαλά Σαντορίνη 2016

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα λαμπερό λευκοκίτρινο. Στη μύτη διακρίνονται πολύ λεπτά αρώματα φρούτων με κυρίαρχα τα αρώματα αχλαδιού, λεμονιού και άγουρου ανανά. Στο στόμα το κρασί είναι απαλό, λιπαρό, φρουτώδες με γεμάτο σώμα και φινετσάτη γεύση. H οξύτητά του, χωρίς να κυριαρχεί, συμβάλλει στην ισορροπία και του προσφέρει μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Tα σταφύλια έρχονται στο οινοποιείο σε τελάρα και κοφίνια, που δεν είναι γεμάτα για να μην χτυπιιούνται τα σταφύλια κατά τη διαδρομή. Παίρνουμε το 25% από το χυμό του σταφυλιού, ο οποίος συγκεντρώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, και με τη διαδικασία της ψύξης αποχωρίζεται από τις οινολάσπες. Στη συνέχεια η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18οC.

Ωρίμαση

12 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Παλαίωση στην φιάλη για 5-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg.89,  Vivino 4.1

33,70

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Ψάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό, Αρνί φρικασέ), Τυριά, (Σαγανάκι)