Χατζηδάκης Assyrtiko de Louros 2019

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Κίτρινο χρώμα με έντονες χρυσαφί ανταύγειες, νότες ευγενικής οξείδωσης, αρώματα κίτρινων ώριμων φρούτων και μπαχαρικών της ανατολής, δυναμική ορυκτή γεύση με χαρακτηριστική οξύτητα και μακρά τανική επίγευση.

Οινοποίηση

Σταφύλια από επιλεγμένους αμπελώνες της θέσης Λούρος στον Πύργο Καλλίστης σε υψόμετρο από 180 έως και 220 μέτρα. Παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες, διαχωρισμός του γλεύκους από τα στέμφυλα, απολάσπωση και ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες στους 18°C.

Ωρίμαση

Αποζύμωση και ωρίμανση πάνω στις οινολάσπες για 24 μήνες σε παλιά βαρέλια. Εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα.

Παλαίωση στην φιάλη για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 18.0, Wine Searcher avg.91,  Vivino 4.4

119,90

Εξαντλημένο

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό)