Καβαλιέρος Σιγάλα

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Λαμπερό, αχυρόξανθο χρώμα με χρυσοπράσινες ανταύγειες. Στην μύτη πολύπλοκο, αρωματικό, με νότες εσπεριδοειδών (ώριμο λεμόνι), ανθέων και βοτάνων. Χαρακτηριστική και η ορυκτότητα. Στο στόμα, πλούσιο σώμα, με δροσιστική οξύτητα και μακρά επίγευση, γεμάτη ορυκτά στοιχεία.

Οινοποίηση

Ασύρτικο 100%. O Καβαλιέρος προέρχεται από ένα μοναδικό αμπελοτόπι με κλήματα Ασύρτικου ηλικίας πάνω από τα 50 χρόνια. Τυπική λευκή οινοποίηση,  ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Ωρίμαση

Για 18 μήνες  σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τις λεπτές οινολάσπες με συχνές αναδεύσεις. Για 2 χρόνια παραμονή στην φιάλη.

Παλαίωση στην φιάλη για 7-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg.91, Vivino 4.1

47,70

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Ψάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό)