Νήσου μέθη
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Χρώμα απαλό κερασί με πορτοκαλιές ανταύγειες. Στη μύτη, αρώματα φράουλας, βερίκοκου, βιολέτας και ώριμου λεμονιού. Στο στόμα πλούσιο, λιπαρό, με μέτριο σώμα, που ισορροπεί όμορφα με την οξύτητα, αίσθηση ώριμου φρούτου, βρεγμένου βότσαλου και ευχάριστη φρουτώδης επίγευση.
Οινοποίηση
Σεριφιώτικο 80%, Κουντούρα (Μανδηλαριά) 20%. Συνοινοποίηση των ποικιλιών χωρίς εκχύλιση των φλοιών. Ζύμωση στους 15 βαθμούς για 15 ημέρες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Με τις φίνες οινολάσπες για 6 μήνες.
Βαθμολογία
–

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10-12°

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,3 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Παρα...κόποις |
Περιοχή | Κυκλάδες, Σύρος |
Ποικιλίες | Μανδηλαριά (ΜαυροΚουντούρα), Σεριφιώτικο |
Αλκοόλ | 13.8% |
Σοδειά | 2018 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Παπουτσάκια Μελιτζάνες - Μουσακάς), Ψάρια, (Mπαρμπούνια τηγανιτά), Μαλάκια & οστρακοειδή, Κατσαρόλας, (Λαδερά) |