Σύρος
Σύρος – Κυκλάδες
H κυρίαρχη γηγενής οινοποιήσιμη ποικιλία της Σύρου είναι τo Σεριφιώτικο ή Σερφιώτικο – παρόλο που το όνομά του παραπέμπει σε άλλο κυκλαδονήσι. Έχοντας ταιριάξει απόλυτα με τις κλιματολογικές συνθήκες και τα εδάφη του νησιού, είναι ανθεκτικό στις περισσότερες ασθένειες και την ξηρασία, δίνει σταφύλια ερυθρορόδινου εξωτερικά χρώματος και υψηλόβαθμους λευκούς ποιοτικούς οίνους μέτριας οξύτητας και σώματος.
Άλλες ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι η Μονεμβασιά, ο Ροδίτης, το Σαββατιανό και από τις κόκκινες η Μανδηλαριά.
Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων