Nopera Epitome
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Σκουρόχρωμο, κεχριμπαρένιο χρώμα, εξαιρετικά σύνθετο αρωματικά, με τόνους δαμάσκηνου, καφέ και καραμέλας. Στο στόμα κυριαρχεί το έντονο σώμα του συγκεκριμένου κρασιού, με αρώματα βερίκοκου, μελιού, κερασιού με μια αισθητή αλλά ντελικάτη οξύτητα, έτσι ώστε να παραμένει ισορροπημένο και να μπορεί να αναδείξει τη φινέτσα των τριών διαφορετικών terroir, μέσα από μια ιδιαίτερα μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Μοσχάτο 100%. Λιάσιμο υπερώριμων σταφυλιών για 4 ημέρες. Ακολούθησε λευκή οινοποίηση. Η ελεγχόμενη ζύμωση σταμάτησε φυσικά αφήνοντας αζύμωτα σάκχαρα.
Ωρίμαση
Το blend των πιο ιδιαίτερων βαρελιών, από διαφορετικές χρονιές, είναι η επιτομή της σύνθεσης μοσχάτων με άλλο βαθμό ωρίμανσης, σε βαρέλι. Επιλογή μεταξύ γλυκών κρασιών διαφορετικής εσοδείας και terroir, τις χρονιές που αυτό είναι εφικτό, με συνολική παραμονή για 4 με 5 χρόνια.
Βαθμολογία

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 6-8°C

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Nopera Winery |
Περιοχή | Νησιά Αιγαίου, Σάμος |
Ποικιλίες | Μοσχάτο |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | Non Vintage |
Φιάλη | 500 ML |
Συνοδεύει | Γλυκά, (ταψιού, Σοκολάτα), Τυριά, (μπλε) |