Louis Roederer Collection 243
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Φωτεινό αχυροκίτρινο χρώμα με έντονο αφρισμό. Μύτη καθαρή με αρώματα λευκών λουλουδιών, μαρμελάδα μήλου, ζύμης ψωμιού, τάρτα λεμονιού και κιμωλία. Στο στόμα, μεσαίο έως γεμάτο σώμα, συμπυκνωμένο και πολυεπίπεδο, με αναζωογονητική οξύτητα και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Pinot Noir 50%, Chardonnay 33%, Pinot Meunier 16%. Κλασσική διαδικασία σαμπάνιας: Τα σταφύλια πιέζονται και ο μούστος ζυμώνεται. Αφού φτιαχτεί το κρασί βάσης, προστίθεται το liqueur de tirage με φυσικές ζύμες και ζάχαρη. Ξεκινά η δεύτερη ζύμωση στο μπουκάλι όπου παραμένει με τις ζύμες πάνω από 36 μήνες. Τουλάχιστον 10% του χαρμανιού προέρχεται από περασμένες χρονιές που έχουν ωριμάσει σε μεγάλα δρύινα βαρέλια. Με dosage μόνο 8 γραμμάρια στο λίτρο.
Ωρίμαση
3 χρόνια στη φιάλη.
Μπορείτε να την πιείτε στα επόμενα 3-5 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17, James Suckling.94, Robert Parker The Wine Advocate.93, Vinous Antonio Galloni.92, Wine Spectator.92, Wine Searcher avg.92, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7-8°C

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Louis Roederer |
Περιοχή | Champagne AOC, Γαλλία |
Ποικιλίες | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Αλκοόλ | 12% |
Σοδειά | - |
Συνοδεύει | Ψάρια, ((Σολωμός καπνιστός, Σολωμός ψητός, Χαβιάρι), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα), Τυριά, (Παρμεζάνα) |