Recaredo Serral Del Vell Brut Cava
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Φωτεινό αχυροκίτρινο χρώμα με έντονο αφρισμό. Μύτη καθαρή με αρώματα λευκών λουλουδιών, όπως ακακίας και μοσχοκάρυδου, χυμώδη αρώματα αχλαδιού. Στο στόμα στα αρώματα της μύτης προστίθενται λευκά ροδάκινα και βερύκοκα, μεγάλη καθαρότητα και ζωντανή οξύτητα. Στρογγυλός χαρακτήρας με μεγάλη πολυπλοκότητα.
Οινοποίηση
Xarel·lo 52 %, Macabeo 48 %. Κλασσική διαδικασία σαμπάνιας: Τα σταφύλια πιέζονται και ο μούστος ζυμώνεται. Αφού φτιαχτεί το κρασί βάσης, προστίθεται το liqueur de tirage με φυσικές ζύμες και ζάχαρη. Ξεκινά η δεύτερη ζύμωση στο μπουκάλι όπου παραμένει με τις ζύμες για 100 μήνες. To Disgorging (η περιστροφή του μπουκαλιού) γίνεται στο χέρι σε παραδοσιακά ράφια. Χειροκίνητη αποστράγγιση χωρίς κατάψυξη. Η αποβολή της οινολάσπης από τη δεύτερη ζύμωση, γίνεται με το χέρι χωρίς να καταψυχθεί ο λαιμός της φιάλης από ειδικευμένους τεχνίτες, με μια παραδοσιακή, φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία.
Ωρίμαση
103 μήνες στη φιάλη.
Μπορείτε να την πιείτε στα επόμενα 4-7 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 92, Vivino 4.3

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7-8°C

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Recaredo Family |
Περιοχή | Cava DO, Ισπανικά κρασιά |
Ποικιλίες | Viura (Maccabeo), Xarel-lo |
Αλκοόλ | 12% |
Σοδειά | 2017 |
Συνοδεύει | Ψάρια, ((Σολωμός καπνιστός, Σολωμός ψητός, Χαβιάρι), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα), Τυριά, (Παρμεζάνα) |