Ισπανικά κρασιά

Ισπανικά κρασιά

Η Ισπανία έχει πάνω από 12 εκατομμύρια στρέμματα αμπελώνες το μεγαλύτερο σε φυτεύσεις κράτος, αλλά το δεύτερο μεγαλύτερο σε παραγωγή κρασιού στον κόσμο, πίσω από την Ιταλία και μπροστά από την Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρόλο που υπάρχουν πάνω από 400 γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών στην Ισπανία, το 88% της παραγωγής κρασιού,  προέρχεται από μόνο 20 ποικιλίες με τις κυριότερες να είναι, οι ερυθρές Tempranillo, Garnacha, Carignan, Mencia, Monastrell, Graciano και Bobal, και οι λευκές Albariño, Viura, Godello, Airén, Verdejo, Palomino, Parellada, Xarel·lo και Macabeo.
Οι κυριότερες περιοχές παραγωγής ισπανικών κρασιών είναι:

  • H Rioja, η Ribera del Duero, η Navarra και η Toro που είναι γνωστές για την παραγωγή του Tempranillo.
  • Η Jumilla, γνωστή για την παραγωγή του Monastrell  ή Mourvedre ή Mataro.
  • H Jerez γνωστή για τα Sherry με την ιδιαίτερη διαδικασία της Solera.
  • H Rías Baixas στη βορειοδυτική περιοχή της Γαλικίας που είναι γνωστή για τα λευκά κρασιά της από Albariño.
  • Το Bierzo (που βρίσκεται στην περιοχή Castilla y León), όπου αντιπροσωπεύει σχεδόν το 75% της έκτασης και η Ribeira Sacra για την παραγωγή της Mencia.
  • H  Valdeorras για την παραγωγή του Godello.
  • H Καταλονία, με την περιοχή Cava και τα αφρώδη κρασιά που παράγονται με την μέθοδο της Σαμπάνιας καθώς και την περιοχή του Priorat και του Montsant που το περιβάλλει  με Garnacha και Carignan.
  • Τελευταία κοντά στην Μαδρίτη και στην οροσειρά της Sierra des Gredos, παλιά αμπέλια με Garnacha, έχουν μπει με μεγάλη επιτυχία στον οινικό χάρτη της Ισπανίας.

Βλέπετε 1–6 απο 39 αποτέλεσματα