Rioja Alta Grand Reserva 904
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα φωτεινό κερασένιο, με ρουμπινί ανταύγες. Στη μύτη, σύνθετο μπουκέτο από αρώματα κανέλας, βανίλιας, σοκολάτας, μαρμελάδας από κόκκινα φρούτα και λικέρ κερασιού. Στο στόμα νόστιμο, με καλή δομή, ισορροπημένο και φρέσκο, με κομψές τανίνες. Εξαιρετικά μακριά, επίμονη αλλά και εκλεπτυσμένη επίγευση με νότες από γλυκό καπνό, κέδρο και μπαχαρικά, λικέρ κερασιού, καραμέλα και καφέ.
Οινοποίηση
Tempranillo 90%, Graciano 10%. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε θερμοκρασία 28° C και διήρκεσε 15 ημέρες. Η μηλογαλακτική ζύμωση ολοκληρώθηκε φυσικά σε 98 ημέρες.
Ωρίμαση
Για 4 χρόνια σε 4 χρόνων αμερικανικά δρύινα βαρέλια, φτιαγμένα στο οινοποιείο. Κατά τη διάρκεια της ωρίμασης, ανά 6 μήνες γίνονταν blend με άλλο βαρέλι. Το τελικό blend εμφιαλώθηκε 6 μήνες αργότερα.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.5, Wine Advocate.95, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.3
![](https://cavacava.gr/wp-content/uploads/2019/07/LEFT-480X640-PITSUNI.jpg)
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του
![](https://cavacava.gr/wp-content/uploads/2019/06/RIGHT-ARNI-FOYRNOY-966X640.jpg)
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | La Rioja Alta |
Περιοχή | Rioja DOCa, Ισπανικά κρασιά |
Ποικιλίες | Graciano, Tempranillo |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2011 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Ψάρια, (Τόνος φιλέτο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα) |