Recaredo Reserva Particular

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Φωτεινό αχυροκίτρινο χρώμα με έντονο αφρισμό. Μύτη με νότες από λεμονόχορτο, καραμέλα, τοστ, καμφορά και φύλλο δάφνης με τις κλασικές νότες μαγιάς από μπριός και ζύμη ψωμιού. Στο στόμα πολύ ζωηρό, με νότες βαλσαμικές και φαρμακευτικές με σχεδόν ανεπαίσθητες φυσαλίδες, οι οποίες είναι λεπτές και ενσωματωμένες και δίνουν στο κρασί υφή και φρεσκάδα. 

Robert Parker The Wine Advocate.95

Οινοποίηση

Xarel·lo 75 %, Macabeo 25 %. Κλασσική διαδικασία σαμπάνιας: Τα σταφύλια πιέζονται και ο μούστος ζυμώνεται. Αφού φτιαχτεί το κρασί βάσης, προστίθεται το liqueur de tirage με φυσικές ζύμες και ζάχαρη. Ξεκινά η δεύτερη ζύμωση στο μπουκάλι για 118 μήνες. To Disgorging (η περιστροφή του μπουκαλιού) γίνεται στο χέρι σε παραδοσιακά ράφια. Χειροκίνητη αποστράγγιση χωρίς κατάψυξη. Η αποβολή της οινολάσπης από τη δεύτερη ζύμωση, γίνεται με το χέρι χωρίς να καταψυχθεί ο λαιμός της φιάλης από ειδικευμένους τεχνίτες, με μια παραδοσιακή, φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία.

Ωρίμαση

118 μήνες στη φιάλη.
Μπορείτε να την πιείτε στα επόμενα 4-7 χρόνια.

Βαθμολογία

Robert Parker The Wine Advocate.95, Wine Searcher avg.93 (M.O), Vivino 4.5

80,00

ADD CASE(1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,6 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
ΣυνοδεύειΨάρια, ((Σολωμός καπνιστός, Σολωμός ψητός, Χαβιάρι), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα), Τυριά, (Παρμεζάνα)