Recaredo Reserva Particular

Recaredo Reserva Particular. Xarel·lo 75 %, Macabeo 25 %. Πρώτη χρονιά ήταν το 1962 όταν ο Josep Mata Capellades σε συνεργασία με τους δύο γιούς του αποφάσισαν να παράγουν ένα αφρώδες με μεγάλη παραμονή στις οινολάσπες με σκοπό να αναδείξουν μια διακριτική πολυπλοκότητα χωρίς να θυσιάσουν την φρεσκάδα και την τυπικότητα. Το κρασί είναι ένα blend Xarel-lo & Macabeu που ωρίμασε στις οινολάσπες μετά την δεύτερη ζύμωση για 118 μήνες( 2012). Δεν έχει καθόλου προσθήκη ζαχάρων και διακρίνεται για την έντονη ορυκτότητα του. Είναι κατάλληλο για vegan.

80,00

ADD CASE(1 x 6)
SKU: Recaredo Reserva Particular
Βάρος1,6 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
ΣυνοδεύειΨάρια, ((Σολωμός καπνιστός, Σολωμός ψητός, Χαβιάρι), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα), Τυριά, (Παρμεζάνα)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Φωτεινό αχυροκίτρινο χρώμα με έντονο αφρισμό. Μύτη με νότες από λεμονόχορτο, καραμέλα, τοστ, καμφορά και φύλλο δάφνης με τις κλασικές νότες μαγιάς από μπριός και ζύμη ψωμιού. Στο στόμα πολύ ζωηρό, με νότες βαλσαμικές και φαρμακευτικές με σχεδόν ανεπαίσθητες φυσαλίδες, οι οποίες είναι λεπτές και ενσωματωμένες και δίνουν στο κρασί υφή και φρεσκάδα. 

Robert Parker The Wine Advocate.95

Οινοποίηση

Xarel·lo 75 %, Macabeo 25 %. Κλασσική διαδικασία σαμπάνιας: Τα σταφύλια πιέζονται και ο μούστος ζυμώνεται. Αφού φτιαχτεί το κρασί βάσης, προστίθεται το liqueur de tirage με φυσικές ζύμες και ζάχαρη. Ξεκινά η δεύτερη ζύμωση στο μπουκάλι για 118 μήνες. To Disgorging (η περιστροφή του μπουκαλιού) γίνεται στο χέρι σε παραδοσιακά ράφια. Χειροκίνητη αποστράγγιση χωρίς κατάψυξη. Η αποβολή της οινολάσπης από τη δεύτερη ζύμωση, γίνεται με το χέρι χωρίς να καταψυχθεί ο λαιμός της φιάλης από ειδικευμένους τεχνίτες, με μια παραδοσιακή, φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία.

Ωρίμαση

118 μήνες στη φιάλη.
Μπορείτε να την πιείτε στα επόμενα 4-7 χρόνια.

Βαθμολογία

Robert Parker The Wine Advocate.95, Wine Searcher avg.93 (M.O), Vivino 4.5