Ferrari Maximum Brut NV
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Φωτεινό αχυροκίτρινο χρώμα με έντονο αφρισμό. Μύτη καθαρή με αρώματα μήλου, μπισκότου, αμύγδαλου και ανθικά. Ακόμα νότες ψωμιού φρυγανισμένου (μαγιάς). Στο στόμα φρέσκο και απαλό, με ζωντανή οξύτητα ωραία αρώματα πυρινόκαρπων κίτρινων φρούτων, αρώματα από την αυτόλυση των ζυμών και επίμονη επίγευση.
Οινοποίηση
Κλασσική διαδικασία σαμπάνιας: Τα σταφύλια πιέζονται και ο μούστος ζυμώνεται. Αφού φτιαχτεί το κρασί βάσης, προστίθεται το liqueur de tirage με φυσικές ζύμες και ζάχαρη. Ξεκινά η δεύτερη ζύμωση στο μπουκάλι όπου παραμένει με τις ζύμες για τουλάχιστον 36 μήνες.
Ωρίμαση
3 χρόνια στη φιάλη.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 88, Vivino 3.8

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7-8°C

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,8 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Ferrari |
Περιοχή | Trentino Alto Adige, Trento DOC, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Chardonnay |
Αλκοόλ | 12.5% |
Σοδειά | - |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, ((Σολωμός καπνιστός, Σολωμός ψητός, Μπρικ), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα), Τυριά, Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια µε αχιβάδες -a lle Vongole), |