Avignonesi 50 & 50 Capannelle

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ σκούρο ρουμπινί χρώμα. Κομψά κόκκινα φρούτα, σμέουρα και κόκκινη σταφίδα με νότες καπνού, βότανα της Τοσκάνης, δέρμα και γλυκά μπαχαρικά στη μύτη. Τεράστια δομή και βάθος στο στόμα, επίμονη πολυπλοκότητα, με στιβαρές αλλά μεταξένιες τανίνες, κόκκινα φρούτα, καπνός, βανίλια και δέρμα. Η επίγευση είναι μακρά, αισθησιακή και αξέχαστη.

Οινοποίηση

Η ζύμωση πραγματοποιείται σε κάθετες ξύλινες δεξαμενές. Εκχύλιση 20 με 25 ημέρες σε επαφή με τα στέμφυλα σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Ωρίμαση

Το merlot παλαιώνει 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Το sangiovese παλαιώνει 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Μετά ενώνονται και παλαιώνουν για 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια, το 30% σε νέο ξύλο και το 70% σε 2ης χρήσης και στη συνέχεια για 12 μήνες στο μπουκάλι.

Βαθμολογία

Wine Spectator 90 (2011), Wine Searcher avg. 90, Vivino 4.4

177,00

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)