Feudo Maccari Saia
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Εντονο ρουμπινί χρώμα, μαύρο μούρο, δέρμα, δαμάσκηνο και δυόσμο στη μύτη. Στον ουρανίσκο έντονα φρούτα και μπαχαρικά και μια θέρμη που καταλήγει σε γλύκα, με μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Εκχύληση 20 ημέρες με θερμοκρασίες ζύμωσης 28-30°C.
Ωρίμαση
Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225λ για 10 με 14 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη πριν την κυκλοφορία του.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 90, Vivino 4.1 (2015)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 45' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Feudo Maccari |
Περιοχή | Sicilia IGT, Sicily, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nero d' Avola |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2013, 2014, 2015 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Burger), Κυνήγι, Χοιρινό, (με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |