Nero d' Avola

Nero d’ Avola

Η Nero d’Avola είναι η πιο σημαντική και περισσότερο φυτεμένη ποικιλία σταφυλιού στη Σικελία. Τεράστιες ποσότητες των Nero d’Avola που παράγονται στο νησί κάθε χρόνο, εδώ και αιώνες. Το όνομά του το πέρνει από το σκούρο χρώμα του και από την πόλη της Avola στην νοτιοανατολική ακτή του νησιού.

Ανάλογα με τις μεθόδους παραγωγής, η Nero d’Avola μπορεί να φτιάξει ή πυκνά και έντονα κρασιά ωριμασμένα σε δρύινα βαρέλια που παιλαιώνουν όμορφα στο χρόνο ή νεαρά και φρέσκα κρασιά.
Τα νεότερο κρασιά έχουν αρώματα δαμάσκηνου και ζουμερών κόκκινων φρούτων, με νότες σοκολάτας και σκούρο βατόμουρο.

Τα κρασιά από Nero d’Avola έχουν συνήθως υψηλές τανίνες, μεσαία οξύτητα και γεμάτο σώμα.

Προβολή όλων των 6 αποτελεσμάτων