Tasca d’Almerita Rosso del Conte Contea di Sclafani
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ ρουμπίνι χρώμα με βιολετί ανταύγες. Στη μύτη κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, μέντα, φασκόμηλο και καπνός. Στο στόμα πλούσιο, συμπυκνωμένο ώριμο φρούτο με ισορροπημένες τανίνες και ευχάριστη φρεσκάδα με μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Nero d’Avola 62%, Perricone 38%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (20 – 28 ° C), για 20 ημέρες. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
Σε καινούργια δρύινα βαρέλια (Allier and Tronçais) για 18 μήνες και 12 μήνες στη φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 91, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 45' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Tasca d'Almerita |
Περιοχή | Contea di Sclafani Nero d'Avola DOC, Sicily, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nero d' Avola |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2014 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Burger), Κυνήγι, Χοιρινό, (με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα) |