Mazzei Zisola Sicilia
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Έντονο ρουμπίνι χρώμα με μωβ ανταύγες. Αρώματα από φρούτα του δάσους, φλούδα πορτοκαλιού και έκρηξη μπαχαρικών στη μύτη, μεγάλος όγκος και πλούτος στον ουρανίσκο, με μακρά και φρουτώδη επίγευση.
Οινοποίηση
Nero d’Avola 100%. Κλασική ερυθρή οινοποίηση, με εκχύληση από 14 έως 16 ημέρες με θερμοκρασίες ζύμωσης 28-30°C.
Ωρίμαση
Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225λ για 16 μήνες, με 33% νέο ξύλο.
Μπορεί να παλαιώσει για 5-7 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 16.0, Wine Searcher avg. 89, Vivino 3.8

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 45' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Mazzei |
Περιοχή | Noto Rosso DOC, Sicily, Sicily, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nero d' Avola |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2014 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Burger), Κυνήγι, Χοιρινό, (με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα) |