Tasca d’Almerita Regaleali Nero d’Avola Lamuri
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Έντονο ρουμπίνι χρώμα. Στη μύτη κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, βανίλια και φασκόμηλο. Στο στόμα μαλακό με ισορροπημένες τανίνες και ευχάριστη γεύση κόκκινων μούρων.
Οινοποίηση
Nero d’Avola 100%. Εκχύληση 14 έως 16 ημέρες με θερμοκρασίες ζύμωσης 28-30°C.
Ωρίμαση
Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.
Μπορεί να παλαιώσει για 3-5 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.88, Vivino 3.6
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 15' πριν την κατανάλωσή του
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,3 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Tasca d'Almerita |
Περιοχή | Sicilia Nero d'Avola DOC, Sicily, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nero d' Avola |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2018 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Burger), Κυνήγι, Χοιρινό, (με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Κίτρινα τυριά) |