Εξερευνώντας την Σικελία
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ.
Πληροφορίες Εκδήλωσης
Η ιστορία της αμπελοκαλλιέργειας στην Σικελία συνεχίζεται αδιάκοπα για περισσότερα από 3.000 χρόνια, ξεκινώντας από τους Έλληνες, που έφτασαν στο ανατολικό τμήμα της Σικελίας τον 8ο αιώνα π.Χ.
Με περισσότερα από 250.000 στρέμματα φυτεμένα με αυτόχθονες και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών, κάθε χρονιά στη Σικελία παράγονται μια σειρά από μαγευτικά και κομψά κρασιά.
Αυτό που κάνει τα κρασιά της Σικελίας και ειδικά αυτά στις παρυφές της Αίτνας, τόσο ξεχωριστά, είναι ότι έχουμε ένα αλπικό κλίμα με μεγάλα υψόμετρα σε μια μεσογειακή περιοχή, (με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ημέρας με νύχτα, που δίνει αρώματα στα κρασιά), τα ηφαιστιακά εδάφη και τα προ-φυλλοξηρικά αμπέλια.
Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, σας καλούμε να δοκιμάσουμε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Σικελίας. Μια παρουσίαση και εξερεύνηση των κρασιών με στόχο να γνωρίσουμε τον πλούτο ποικιλιών και γεύσεων της, μέσα από την γευστική δοκιμή.
Μαζί μας για το συντονισμό και την παρουσίαση ο Γιάννης Κριτσωτάκης, κάτοχος Diploma WSET.
Θα δοκιμάσουμε τα κρασιά:
Μόνο 12 θέσεις.

Αμπελώνες στην Σικελία.

Επιπλέον πληροφορίες
Οινοποιείο | Cottanera, Feudo Maccari (Sette Ponti), Mazzei, Planeta, Tasca d'Almerita, Tenuta Passopisciaro, Terrazze dell' Etna |
---|---|
Περιοχή | Contea di Sclafani Nero d'Avola DOC, Etna Bianco DOC, Etna Rosso DOC, Sicilia IGT, Sicily |
Ποικιλίες | Carricante, Chardonnay, Nerello Mascalese, Nero d' Avola |
Αλκοόλ | 12,5%-14% |
Σοδειά | 2010, 2013, 2014, 2016 |
Φιάλη | 750ML |