Cottanera Calderara Etna Bianco
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Χρώμα αχυροκίτρινο με χρυσές ανταύγες. Στη μύτη μας καλωσορίζει με άνθη λεμονιάς, χαμομήλι, περγαμόντο, φασκόμηλο και φρέσκια ρίγανη μαζί με λευκό ροδάκινο και κίτρινο δαμάσκηνο. Στο στόμα τα αρώματα της μύτης, εξαιρετική δομή, κομψότητα και ορυκτότητα.
Οινοποίηση
Carricante 100%. Αμπελώνας με μέσο όρο ηλικίας τα 45 χρόνια, σε ηφαιστειακό έδαφος σε υψόμετρο 750 μέτρων, στην Contrada Calderara. Ψυχρή διαβροχή για περίπου 24 ώρες, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία , ακολουθούμενη από ψυχρή καθίζηση (η κατακάθιση των αιωρούμενων σωματιδίων του μούστου). Το 40% του μούστου ζυμώνεται σε μεγάλα δρύινα γαλλικά βαρέλια και το υπόλοιπο 60% σε τσιμεντένιες δεξαμενές.
Ωρίμαση
12 μήνες, με τις οινολάσπες, το 40% σε γαλλικά μεγάλα δρύινα βαρέλια το υπόλοιπο 60% σε τσιμεντένιες δεξαμενές. Μετά γίνεται η ένωση των δύο διαφορετικών οινοποιήσεων.
Βαθμολογία
Wine Advocate 92, Vivino 3.9

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Cottanera |
Περιοχή | Etna Bianco, Sicily, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Carricante |
Αλκοόλ | 12.5% |
Σοδειά | 2016 |
Συνοδεύει | Ψάρια, (Ψάρια με σάλτσα μυρωδικών, Καπνιστός σολωμός), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά), Χοιρινό, (ψητό), Κατσαρόλας, (Ντολμάδες αυγολέμονο), Τυριά |