Santo Spirito Passopisciaro Contrada
Γευστικά χαρακτηριστικά
Ρουμπινί χρώμα. Αρώματα βοτάνων, καμένης γης, τοστ και κόκκινου μούρου στη μύτη. Στο στόμα σκούρο κεράσι, γλυκόριζα, εσπρέσο και μέντα μαζί με στιβαρές, στρογγυλές και με βελούδινη υφή τανίνες, με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά στην επίγευση.
Οινοποίηση
Nerello Mascalese 100%. Εκχύλιση για 22 ημέρες με τα στέμφυλα, με συχνή ανάδευση και διαβροχή.
Ωρίμαση
Παλαίωση για 14 μήνες σε μεγάλα και μικρά δρύινα βαρέλια, 6 μήνες στη φιάλη πριν την κυκλοφορία του.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.5, James Suckling 92,
Wine Searcher avg. 90, Vivino 3.8

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Feudo Maccari (Sette Ponti) |
Περιοχή | Etna Rosso DOC, Sicily, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nerello Mascalese |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2014, 2015 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σουτζουκάκια), Κυνήγι, (Φτερωτό), Χοιρινό, (Χοιρινό ψητό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |