Santo Spirito Passopisciaro Contrada

Γευστικά χαρακτηριστικά

Ρουμπινί χρώμα. Αρώματα βοτάνων, καμένης γης, τοστ και κόκκινου μούρου στη μύτη.  Στο στόμα σκούρο κεράσι, γλυκόριζα, εσπρέσο και μέντα μαζί με στιβαρές, στρογγυλές και με βελούδινη υφή τανίνες, με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά στην επίγευση.

Οινοποίηση

Nerello Mascalese 100%. Εκχύλιση για 22 ημέρες με τα στέμφυλα, με συχνή ανάδευση και διαβροχή.

Ωρίμαση

Παλαίωση για 14 μήνες σε μεγάλα και μικρά δρύινα βαρέλια, 6 μήνες στη φιάλη πριν την κυκλοφορία του.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.5, James Suckling 92,
Wine Searcher avg. 90, Vivino 3.8

52,80

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σουτζουκάκια), Κυνήγι, (Φτερωτό), Χοιρινό, (Χοιρινό ψητό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)