Antinori Castello della Sala Cervaro della Sala
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Λαμπερό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Στο στόμα πλούσιο, πολύπλοκο, και φρέσκο μπουκέτο βουτύρου, φουντουκιού, βανίλιας και λευκών λουλουδιών. Στο στόμα είναι κομψό , εξαιρετικά γευστικό και τραγανό. Αίσθηση τοστ από τα δρύινα βαρέλια δένουν αρμονικά με την δομή του κρασιού, νότες τροπικές και εσπεριδοειδών.
Οινοποίηση
Chardonnay 90%, Grechetto 10%. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 10° C. Μετά τη συλλογή τα σταφύλια μεταφέρθηκαν σε χαμηλή θερμοκρασία για τον εκραγισμό. Ξεχωριστή οινοποίηση των ποικιλιών και στο τέλος, για να αυξηθούν τα αρώματα, ο μούστος μένει σε επαφή με τις φλούδες για 8 έως 12 ώρες στους 10° C. Κατόπιν μεταφέρεται σε 225 λίτρων νέα βαρέλια από γαλλική δρυ (Alliers και Troncais), όπου γίνεται η αλκοολική ζύμωση για 14 ημέρες.
Ωρίμαση
Σε επαφή με τις οινολάσπες για 6 μήνες, σε δρύινα βαρέλια, όπου ολοκληρώνεται η μηλογαλακτική ζύμωση και άλλους 10 μήνες στην φιάλη πριν βγει στην αγορά.
Βαθμολογία
James Suckling.97, Wine Advocate.95+,
Wine Searcher avg.92, Vivino 4.4

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Antinori |
Περιοχή | Umbria, Umbria IGT, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Chardonnay, Grechetto |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, (με σάλτσα μυρωδικών, Σολωμός ψητός), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Καβούρια-Γαρίδες στον ατμό, Μύδια αχνιστά), Χοιρινό, (με σέλινο), Κατσαρόλας, (Ντολμάδες αυγολέμονο), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με λευκές σάλτσες), Τυριά |