Jumilla DO
Jumilla DO
H Jumilla είναι μια ισπανική Ονομασία Προέλευσης -Denominación de Origen – (DO) για κρασιά που καλλιεργούνται στη βόρεια περιοχή της Murcia της Ισπανίας. Σήμερα καλλιεργούνται 320.000 στρέμματα με αμπέλια στην περιοχή Jumilla DO, από τα οποία το 45% είναι στη Murcia και το 55% στο Albacete.
Το υψόμετρο των αμπελώνων κυμαίνεται μεταξύ 400 και 800 μ. και το κλίμα είναι ηπειρωτικό με μεγάλα ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες και επηρεάζεται από την Μεσόγειο θάλασσα.
Τα εδάφη είναι ασβεστολιθικά, διαπερατά με καλή συγκράτηση της υγρασίας, γεγονός που επιτρέπει την επιβίωση των αμπέλων κατά τη διάρκεια των περιόδων παρατεταμένης ξηρασίας.
Οι ποικιλίες σταφυλιών που επιτρέπονται είναι οι ερυθρές: Monastrell, Tempranillo, Garnacha, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Petit Verdot και οι λευκές Airén, Macabeo, Chardonnay, Sauvignon blanc, Moscatel, Pedro Ximénez και Malvasía.
Από όλες αυτές τις ποικιλίες, το Monastrell είναι το πιο σημαντικό για την Jumilla DO, καθώς αντιπροσωπεύει πάνω από το 85% των φυτεμένων αμπέλων. Το Monastrell είναι, το τρίτο πλέον φυτεμένο σταφύλι στην Ισπανία και βρίσκεται κυρίως κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου.
Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων