Vina Ardanza 2016
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα έντονο ρουμπινί με γκρενά ανταύγες. Στη μύτη, καλή αρωματική ένταση, αναδεικνύει ευχάριστα φρυγανισμένα αρώματα σε συνδυασμό με πικάντικες νότες και ώριμα φρούτα. Στο στόμα ακόμα φρέσκο, ισορροπημένο και ελαφρύ. Λείο, λιπαρό και βελούδινο, με γεύσεις κόκκινου φρούτου. Στρογγυλές τανίνες, καλή οξύτητα και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Tempranillo 80%, Grenache Rouge (Garnacha) 20%. Ζύμωση σε κάδους των 2500 λίτρων σε επαφή με τα στέμφυλα (διαβροχή) για δύο εβδομάδες.
Ωρίμαση
Το Tempranillo παραμένει 36 μήνες σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 4 ετών κατά μέσο όρο και η Garnacha, 30 μήνες σε βαρέλια 2ης και 3ης χρήσης αμερικάνικα δρύινα βαρέλια.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
James Suckling.96, Wine Advocate.95,
Guia Penin 94, Wine Spectator.94, Tim Atkin.95,
Wine Searcher avg. 92, Vivino 4.3

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | La Rioja Alta |
Περιοχή | Rioja DOCa, Ισπανικά κρασιά |
Αλκοόλ | 13.5% |
Ποικιλίες | Grenache Rouge (Garnacha), Tempranillo |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Ψάρια, (Τόνος φιλέτο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα) |