Pazo Señorans Albarino

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα λαμπερό αχυροκίτρινο με πράσινες ανταύγες. Στην μύτη λευκά ώριμα φρούτα (βερίκοκο, ροδάκινο),  ορυκτές και βοτανικές νότες. Στο στόμα ευχάριστο και νόστιμο, με πλήρες σώμα και όμορφη οξύτητα.  Μακρά και αρωματική επίγευση.

Οινοποίηση

Albarino 100%. Διαβροχή πριν τη ζύμωση σε πρέσα. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Ωρίμαση

Παραμονή στις λεπτές οινολάσπες για 5 μήνες με  batonnage (ανάδευση των οινολασπών) και για άλλους 4 μήνες στην φιάλη
Παλαίωση στην φιάλη για 4-7 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson.17, Robert Parker The Wine Advocate.92, Guia Pennin.92, Tim Atkin.93, Wine Searcher avg.90, Vivino 3.9

The Wine Advocate – 18th Feb 2022 – Luis Gutierrez – 2021 Pazo de Señorans – 92/100 
The very young and faintly reductive 2021 Albariño is only 12.5% alcohol (the 2020 is 13.5%). It’s austere, sharp and vibrant, and the back label specifies one to three years, which to me is not its drinking window but the time you should wait before pulling the cork… It’s quite shy and austere, like sea breeze and spring water. It should develop further complexity with age. This has to be one of the most elegant and ethereal vintages for this wine.

Jancis Robinson – 1st April 2023 – Ferran Centelles – 2021 Pazo de Señorans – 17/100 

The winery’s entry-level wine. Pre-fermentation maceration in press. Fermentation in stainless-steel tanks at controlled temperature and minimum ageing of 5 months on its own lees, with a further 4 months in bottle before release. 200,000 bottles produced. Tasted blind. Very mineral, fluid and precise. Pleasant and deep. Is this Pazo de Señorans better than its superior cuvées? No, but I couldn’t say it is inferior, either. Great quality and cellar work. Tasty, complete, pleasant. GV (FC)

 

20,50

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (Ceviche , Ψητά Αφρόψαρα ), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Ψητό καλαμάρ), Τυριά, (Κατσικίσια)