Antinori Il Bruciato Guado al Tasso

Γευστικά χαρακτηριστικά

Έντονο κόκκινο χρώμα ρουμπίνι. Στη μύτη, ελκυστικά και περίπλοκα αρώματα κόκκινων φρούτων, μούρου, γλυκών μπαχαρικών και καβουρδισμένου καφέ. Στο στόμα είναι γεμάτο, με στρογγυλές τανίνες ισορροπημένο και ευχάριστο.

Οινοποίηση

Cabernet Sauvignon 65% , Merlot 20% , Syrah 15%. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 28° – 30° C για 10 έως 15 ημέρες. Ένα μέρος του γλεύκους Merlot και Syrah ζυμώθηκε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες για να διατηρήσει καλύτερα τα ποικιλιακά αρώματα. Η μηλογαλακτική ζύμωση πραγματοποιήθηκε ένα μέρος σε δρύινα βαρέλια και ένα μέρος σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Ωρίμαση

Παλαίωση 7 μηνών, σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια για 4 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 5-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Falstaff Mag.90 (2017), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.0

Από: 27,80

Εκκαθάριση

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες , ,
Αλκοόλ
Σοδειά ,
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)