Antinori Il Bruciato Guado al Tasso
Γευστικά χαρακτηριστικά
Έντονο κόκκινο χρώμα ρουμπίνι. Στη μύτη, ελκυστικά και περίπλοκα αρώματα κόκκινων φρούτων, μούρου, γλυκών μπαχαρικών και καβουρδισμένου καφέ. Στο στόμα είναι γεμάτο, με στρογγυλές τανίνες ισορροπημένο και ευχάριστο.
Οινοποίηση
Cabernet Sauvignon 65% , Merlot 20% , Syrah 15%. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 28° – 30° C για 10 έως 15 ημέρες. Ένα μέρος του γλεύκους Merlot και Syrah ζυμώθηκε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες για να διατηρήσει καλύτερα τα ποικιλιακά αρώματα. Η μηλογαλακτική ζύμωση πραγματοποιήθηκε ένα μέρος σε δρύινα βαρέλια και ένα μέρος σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Παλαίωση 7 μηνών, σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια για 4 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 5-10 χρόνια.
Βαθμολογία
Falstaff Mag.90 (2017), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,3 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Antinori |
Περιοχή | Bolgheri Rosso DOC & Superiore, Toscana, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2015, 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |