Bartolo Mascarello Langhe Freisa 2021
Bartolo Mascarello Langhe Freisa 2021. Freisa 100%. Από ένα αμπελώνα 2,5 στρεμμάτων στο Morrobiolo di Bussia. Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από μικρά κόκκινα φρούτα, ξύσμα πορτοκαλιού, μπαχαρικά και ανθικές νότες. Στο στόμα ώριμο κεράσι, μύρτιλο και βατόμουρο, πολυάριθμες αλλά λεπτές τανίνες, τραγανή φρεσκάδα από την οξύτητα που καταλήγει σε μακρά ορυκτή επίγευση.
75,00€
Σε απόθεμα
Βάρος | 1,45 κ. |
---|---|
Οινοποιείο | Bartolo Mascarello |
Περιοχή | Langhe DOC, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Freisa |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2021 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από μικρά κόκκινα φρούτα, ξύσμα πορτοκαλιού, μπαχαρικά και ανθικές νότες. Στο στόμα ώριμο κεράσι, μύρτιλο και βατόμουρο, πολυάριθμες αλλά λεπτές τανίνες, τραγανή φρεσκάδα από την οξύτητα που καταλήγει σε μακρά ορυκτή επίγευση.
Οινοποίηση
Freisa 100%. Από ένα αμπελώνα 2,5 στρεμμάτων στο Morrobiolo di Bussia. Χειρονακτικός τρύγος, κλασσική ερυθρή οινοποίηση με διαβροχή περίπου δύο εβδομάδων, σε τσιμεντένιες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Για 12 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια από τη Slavonia και άλλους 12 μήνες στην φιάλη.
Mπορεί να παλαιώσει για 8-12 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17+, Vinous Antonio Galloni.94, Wine Searcher avg.91, Vivino 4.2
Vinous Antonio Galloni 94 points
“The 2021 Langhe Freisa is a serious wine. Bright acids and veins of tannin give the 2021 tons of energy. Crushed rocks, mint, lavender, spice and rose petal meld into a core of dark red/purplish fruit. I would give this a year or two in the cellar. All of this fruit is from Monrobiolo di Bussia. In my view, it is the most pedigreed of the entry-level offerings” Drink: 2025-2036. (AG) Tasted (01/2024)
Jancis Robinson 17+ points
“hey used to make two versions of this wine, one nebbiolata or still and a traditional Freisa frizzante. Since 2020 it s made only in the still version, because owing to climate change the potential alcohol went up too much to produce a light, fizzy red. Aged for nine months in oak casks and a year in bottle.Lustrous ruby. Gorgeous, perfumed and at the same time taut with a spicy note. Incredible depth on the nose. Dances over the palate with elegant, fresh and dry blackberry fruit, nervous acidity and fine sandy tannins. (WS)” Tasted (01/2024)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.
