Ben Glaetzer Amon-Ra Shiraz

Γευστικά χαρακτηριστικά

Πολύ βαθύ ρουμπινί χρώμα, με μωβ ανταύγες στην νιότη. Στην μύτη αρώματα από σκούρα δαμάσκηνα και κεράσια, αποξηραμένα βότανα, νότες εσπρέσο και μαύρης ελιάς. Στο στόμα πλούσιο και δυνατό, αλλά κομψό, απόλυτα ισορροπημένο, με μια βοτανικότητα να συμπληρώνει το σκούρο φρούτο. Λείες τανίνες και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Syrah 100%. Από παλιά αμπέλια στην περιοχή Ebenezer στα βόρεια της κοιλάδας Barossa, από αμπέλια ηλικίας 50-130 ετών και απόδοση 200 κιλά το στρέμμα. Ζυμώνεται σε ανοιχτές δεξαμενές 1 και 2 τόνων,  με χειροκίνητο pigeage  3 φορές την ημέρα.

Ωρίμαση

Για 16 μήνες, σε νέα μικρά γαλλικά 95% και αμερικανικά 5% βαρέλια 225 λίτρων, όπου μένει με τις λεπτές οινολάσπες. Χωρίς φιλτράρισμα
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Advocate Robert Parker.96, Jancis Robinson 18.5 (2006), Wine Searcher avg.94, Vivino 4.4

59,80

ADD CASE(1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα)