Château Montrose 2018 Saint Estephe
Γευστικά χαρακτηριστικά
Πολύ βαθύ ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη αρώματα πολύ ώριμων μαύρων φρούτων και cassis, νότες δέρματος και κέδρου. Στο στόμα μεγάλο, δυνατό και πληθωρικό, με την τανική δύναμη να εκδηλώνεται κάτω από στρώματα πλούσιου φρούτου και με μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Cabernet Sauvignon 72% , Merlot 20%, Cabernet Franc 6%, Petit Verdot 2%. Από τον αμπελώνα δίπλα στο ποτάμι, σε ζεστά, χαλικώδη και διαπερατά αργιλώδη εδάφη. Zύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, με μακρά εκχύληση, 60 διαφορετικών παρτίδων που ταξινομούνται ανάλογα με το στυλ και το προφίλ τους. Στη συνέχεια επιλέγονται και αναμειγνύονται ανάλογα με την προσωπικότητα που αναζητείται για κάθε κρασί.
Ωρίμαση
Για 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια νέα (60%) και 2ης χρήσης. Κάθε 3 μήνες γίνεται μεταφορά του κρασιού από το ένα βαρέλι στο άλλο με την βαρύτητα, έτσι ώστε το καθαρό κρασί να μπορεί να διαχωριστεί τέλεια από τις οινολάσπες του.
Μπορεί να παλαιώσει για 25-30 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17++, Robert Parker Wine Advocate.98+, James Suckling.98, Wine Enthusiast.97, Wine Searcher avg.96, Vivino 4.5

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Chateau Montrose |
Περιοχή | Bordeaux, St.-Estèphe Bordeaux AOC, Γαλλία |
Ποικιλίες | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Αλκοόλ | 13% |
Σοδειά | 2018 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |