Chateau Du Retout Cru Bourgeois
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί. Στη μύτη αρώματα κόκκινων φρούτων, νότες μαύρης σταφίδας και γλυκόριζα. Στο στόμα, κομψό και με φινέτσα, στρογγυλεμένες τανίνες και μεγάλο αρωματικό τελείωμα.
Οινοποίηση
Cabernet Sauvignon 76% , Merlot 7% , Petit Verdot 16% . Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 28o-32οC, με μακρά εκχύληση 28 -41 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και συχνή ανακύκλωση του μούστου.
Ωρίμαση
Παλαίωση για 12 μήνες σε δρύινα γαλικά βαρέλια με το 1/3 περίπου νέο (37%).
Μπορεί να παλαιώσει για 8-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.88, Vivino 3.7

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,4 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Château du Retout |
Περιοχή | Bordeaux, Haut Medoc Bordeaux AOC, Γαλλία |
Ποικιλίες | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Αλκοόλ | 13% |
Σοδειά | 2013 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |