Chateau Ducru-Beaucaillou – Le Petit Ducru de Ducru-Beaucaillou Saint-Julien, 2019

Γευστικά χαρακτηριστικά

Σκούρο ρουμπινί με μωβ ανταύγες. Στη μύτη, πληθωρικές νότες κασσίς, βατόμουρα και κεράσια, νότες μπαχαρικών, γλυκόριζας και μαύρης σοκολάτας. Στο στόμα, ζουμερά και γλυκά αρωματικά μαύρα φρούτα, λεπτόκοκκες, όμορφα γυαλισμένες τανίνες και φρεσκάδα από την οξύτητα. Μακρά φρουτώδης επίγευση.

James Suckling 92 points
“A fine, firm red with berries, currants and light chocolate. Hints of walnuts and hazelnuts. It’s medium-bodied with juicy fruit. Lightly austere, but in a nice way.”

Vinus 92 points

“The 2019 Le Petit Ducru de Ducru-Beaucaillou is plush, creamy and open-knit, all of which give it considerable immediacy, not to mention tons of charm. Succulent dark cherry, plum, mocha and licorice lend nuance in this racy, Merlot-based blend. The Petit Ducru is a new wine meant to be the third selection from the château.”  (2/2022)

Jeb Dunnuck 91 points

“The 2019 Le Petit Ducru De Ducru-Beaucaillou is also Merlot-dominated and includes 36% Cabernet Sauvignon and 4% Petit Verdot. It offers classic Saint-Julien elegance and purity in its darker currant and cherry fruits as well as notes of tobacco, violets, and lead pencil. With medium-bodied richness on the palate, it has wonderful tannins, a balanced, layered mouthfeel, and outstanding length. It needs air to show at its best and is just a charming, elegant, layered 2019 to enjoy over any time over the coming decade.” Best After 2022

Robert Parker’s Wine Advocate 90 points

“Notes of blackberries, plums, pencil shavings and violets introduce the 2019 Le Petit Ducru, a medium to full-bodied, velvety and sensual wine that’s lively and concentrated, its ample core of fruit largely concealing an abundance of ripe, powdery tannin. It’s a Merlot-based blend that includes declassified lots of La Croix and Ducru-Beaucaillou itself.” Best after 2021.

Οινοποίηση

Merlot 60%, Cabernet Sauvignon 36%, Petit Verdot 4% από αμπέλια σε βαθιά χαλικώδη εδάφη με αργιλώδες υπέδαφος. Χειροκίνητη συγκομιδή και  απαλή πίεσης των σταφυλιών. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Ωρίμαση

Για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια.
Τα κρασιά μπορεί να παλαιώσουν για 8-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Jeb Dunnuck.91 (2019), Wine Advocate.90 (2019), James Suckling.92 (2019), Vinous.92, Wine Searcher avg.90, Vivino 4.2 (2019)

49,50

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)