Château Petrus 2004 Iδιωτική Συλλογή
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί με μοβ ανταύγες. Στη μύτη, εντυπωσιακό, πλούσιο αλλά και κομψό μπουκέτο, από απίστευτα αρώματα, αποξηραμένων δαμάσκηνων, ψημένων μύρτιλων και κομπόστα κεράσι με ανθικές και βοτανικές νότες από βιολέτες, λίλιουμ, γλυκόριζα και εξωτικά μπαχαρικά Στο στόμα είναι πλούσιο, γεμάτο αλλά βελούδινο, με ώριμες τανίνες και ζωντανή οξύτητα. Eπίγευση με διαδοχικά αρωματικά layers καθώς και φρέσκα μπαχάρια, εξαιρετικά μακρά.
Οινοποίηση
Merlot 95%, Cabernet Franc 5%. Τα σταφύλια επιλέγονται μόλις φτάσουν στο κελάρι. Στη συνέχεια πιέζονται ελαφρά και ζυμώνουν σε τσιμεντένιες δεξαμενές, με διαβροχή για 2 έως 3 εβδομάδες. Mετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση σε ξύλινες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Για 18 έως 20 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια ( 50% νέα). Τα βαρέλια καθαρίζονται με ατμό πριν από τη χρήση τους.
Μπορεί να βελτιώνεται για 20-30 χρόνια.
Βαθμολογία
Σοδειά 2017,
Jancis Robinson 18.5, Vinous Antonio Galloni.97,
James Suckling.94-97, Robert Parker The Wine Advocate.93-95,
Wine Searcher avg.96, Vivino 4.7

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°. Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του.
Το κρασί είναι αγορασμένο en primeur και φυλάσσεται σε συντηρητή.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Chateau-Petrus |
Περιοχή | Bordeaux, Pomerol AOC, Γαλλία |
Ποικιλίες | Cabernet Franc, Merlot |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2004 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |