Château Smith Haut-Lafitte Grand Cru
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα έντονο, πολύ βαθύ ρουμπινί. Στη μύτη, φινετσάτα αρώματα από φρέσκα φρούτα (βατόμουρα, κεράσια, φράουλες) καθώς και νότες από μπαχαρικά, αποξηραμένα βότανα, μάραθο, λίγα ανθικά και μια νότα ορυκτότητας. Στο στόμα, μεσαίο έως γεμάτο σώμα, κομψό και πλούσιο, άψογα ισορροπημένο με μακρά φρουτώδη και ορυκτή επίγευση.
Οινοποίηση
Cabernet Sauvignon 60% , Merlot 35%, Cabernet Franc 4%, Petit Verdot 1%. Από αμπέλια 40 χρόνων. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε δρύινες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 28o-30οC, με μακρά εκχύληση 25 -30 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και συχνή ανακύκλωση του μούστου.
Ωρίμαση
Για 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια νέα (60%) και 2ης χρήσης, που προέρχονται από το δικό τους βαρελοποιείο.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0, Robert Parker Wine Advocate.92-94, James Suckling.97, Bettane & Desseauve.17,5, Decanter.95, Vinous-Antonio Galloni.97, Wine Spectator.92, Wine Searcher avg.91, Vivino 4.1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Chateau Smith Haut-Lafitte |
Περιοχή | Bordeaux, Pessac-Leognan Bordeaux AOC, Γαλλία |
Ποικιλίες | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2018 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |