Clos Puy Arnaud Cuvée Les Ormeaux 2019
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ κόκκινο με μωβ ανταύγες. Στην μύτη αρώματα από φρέσκα κόκκινα φρούτα (κράνμπερι), βότανα και γλυκόριζα, ορυκτές νότες. Στο στόμα όμορφη δομή μεταξύ δύναμης και φινέτσας, οι καλά ενσωματωμένες τανίνες αναμειγνύονται όμορφα με τα κόκκινα φρούτα και τα μπαχαρικά. Καλή επίγευση
Οινοποίηση
Merlot 75%, Cabernet Franc 25%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε τσιμεντένιες δεξαμενές, με ολόκληρα τα τσαμπιά σε ελεγχόμενη θερμοκρασία έως 25oC.
Ωρίμαση
Παλαίωση για 6 μήνες το 1/3 του κρασιού σε δρύινα μικρά βαρέλια 225 λίτρων 2ης χρήσης και τα τα 2/3 σε τσιμεντένιες δεξεμενές. Μπλεντάρισμα και παραμονή για άλλους 3 μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές.
Μπορεί να παλαιώσει για 7-10 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson.17, Wine Searcher avg.92, Vivino 3.9
Jancis Robinson 17 points
“Mid crimson. Toasty, savoury, appetising nose. Nothing overdone here and a good balance between ripe, nicely integrated fruit and freshness. A really honest wine with nothing exaggerated, no make-up. Essence of place and accessible even if there is reassuring structure under the filigree fruit. Just the sort of wine to reassure a younger generation that Bordeaux can produce the goods. Chapeau!:

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,4 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Clos Puy Arnaud |
Περιοχή | Bordeaux, Γαλλία, Castillon Cotes de Bordeaux |
Ποικιλίες | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |